Sutra od beogradske Stambol kapije, na Kalemegdanu pa sve do Beogradske kapije u Istanbulu, biciklistička četvorka, krenuće na turu nazvanu “Most prijateljstva”. Članovi biciklističke četvorke su, Ouzhan Ermiš (Ouzhan Ermio) i Muhamed Ali Uuz (Muhammed Ali Uuz) i Milica Rakić i Aleksandar Mijatović iz Srbije.

Kako je saopštila ambasada Turske, ovaj gest entuzijasta biciklizma biće još jedna potvrda izvanrednih odnosa između Srbije i Turske, koji se ovoga puta celom svetu predstavljaju i na polju sportske saradnje.

Bicikistička četvorka će do 7. maja do Istanbula preći više od 1.000 km, a tokom puta će imati devet stanica, Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istambul.

Njih će, pored brojnih Beograđana, ispratiti i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Sponzori ovog svojevrsnog mosta prijateljstva između dve prestonice, što će i pisati na dresovima koje će biciklisti za ovu priliku obući, su istambulska opština Fatih i fabrika bicikala Salkano (Salcano) iz Turske.

Turski proizvođač bicikala Salkano već dva puta je bio sponzor turskih reprezentativaca u biciklizmu na Olimpijadama 2012. i 2016.

Ova simbolična akcija prijateljstva realizuje se uoči predstojeće posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića Turskoj, koja je najavljena za 7.maj.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments