Hladnom vremenu sa snegom uskoro se bliži kraj. Već početkom nove nedelje očekuju se temeprature u plusu. Ovo će međutim doneti nove probleme zbog oblinih kiša, a RHMZ upozorava i na posledice koje može izazvati topljenje snega.

Padavine u subotu uveče

U subotu uveče očekuje nas naoblačenje sa kišom, a ponegde i sa susnežicom i snegom, ovo vreme će se zadržati do nedelje ujutru. Nakon ovoga sledi toplije vreme – objasnio je za Blic.rs Đorđe Đurić, meteorolog “Weather 2Umbrella” i dodao da nam upravo pristiže topliji ciklon sa Mediterana, koji će i usloviti prestanak snežnih padavina u celoj Srbiji sutra u toku dana. Samo u jutarnjim časovima temperatura će ponegde biti u minusu, od -4 na severu do 4 na jugu, dok će dnevna već preći u plus, te se na severu očekuje temperatura oko nule, a na jugu i do 7 stepeni.

Porast temperature od nedelje

Temperatura će biti u porastu u odnosu na vikend, pa se za ponedeljak očekuje od 3 stepena na severu do 10 na jugu, a u utorak nam slede prave martovske temperature, od 8 do 16 stepeni. Izuzetak je istočni deo Srbije gde će biti hladnije, a tempereature će se kretati oko nule.

Sledeći vikend do 20 stepeni

Od srede do kraja nedelje nas očekuje promenljivo vreme sa prodorima vlažnih vazdušnih masa što uslovljava čestu kišu nad Srbijom. Temperature će biti u proseku za mart, od 10 do 15 stepeni, a za sledeći vikend dostići će i 20 podeljak.

Autor: nsuzivo.rs/blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments