Reprezentativac Srbije i član Mančester junajteda Nemanja Matić jedini na utakmici Bornmut – Mančester junajted (1:2) nije na grudima imao cvet maka, kojim se svake godine u Premijer ligi tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima.

Ovaj potez Srbina razbesneo je mnoge u Britaniji, dok su u klubu bili zatečeni postupkom.

Kako saznaje Telegraf od dobro obaveštenih izvora, Nemanji Matiću su pred utakmicu zalepili na dres cvet, on je pitao “šta je ovo?”, a kada su mu rekli da je to znak počasti poginulim britanskim vojnicima, između ostalog i u NATO misijama, on je odbio da ih posluša.

Jedan od najboljih veznih fudbalera sveta je skinuo cvet i bacio ga na pod svlačionice i rekao:

 Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako treba, spreman sam da odmah napustim klub i Englesku – saopštio je Matić ljudima iz kluba.

Ali, pustili su ga da izađe na teren bez spornog simbola.

Da podsetimo, igrači nisu u obavezi da nose ovaj cvet na grudima, niti ih Savez kažnjava za to, ali je na društvenim mrežama izneto mnogo kritika na račun Matića koji je odlučio da sa dresa ukloni cvet maka.

Autor: Informer.rs

Foto: Alo.rs

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
ccs
04/11/2018 21:21

Tako je majstore,svaka ti čast!

giga
04/11/2018 22:43

Svaka čast ljudino. Obraz nema cenu. Moje poštovanje imaš za ceo život.

Von Neumann
04/11/2018 23:01

Crveni mak je pre svega simbol svih stradalih u prvom svetskom ratu. To što Matić to nije znao nije tako strašno, jer se kod nas ne upotrebljava, ali što ostali igrači to nisu znali da mu kažu, e to nema opravdanja.

Novosadjanin
05/11/2018 08:04

Ljudina, skroman covek i odlican igrac…. Sve u svemu legenda

nnnn
05/11/2018 08:36

kotetno prema sebi i Srbima moze da ga kosta . Bojim se da ga ne posole nečim.TRetko ko bi to uradio. Nemanja zna da mu na kraju posle svega ostaje njegov narod i on sam sebi i ako to ne postuje zivot gubi smisao.Najvaznije je da se ne gadis samog sebe.Nekad kosta puno.U svkom slucaju i drugoj strani je bolje kad se pokaze otvoren stav nego iza ledja pa bi trebalo to da ceni.

Obren
05/11/2018 09:47

Dobro je da imamo Nemanju,Noleta i jos mnoge takve a kad i politicka elita koja od nase drzave napravi geto bude sledila njihov primer bice bolje…