Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je fokus Vlade na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju zaposlenosti, posebno kod mladih i naglasila važnost daljeg nastavka infrastrukturnih projekata.

“Ovu godinu smo dobro započeli: bruto društveni proizvod u januaru bio je 4,2 odsto, a planirani za ovu godinu je 3,5 odsto. Dakle, start nam daje osnove za umereni optimizam, ali bez opuštanja”, navela je Brnabić za današnje izdanje dnevnog lista “Srpski telegraf”.

Brnabić je ponovila da je veoma važno da se nastave započeti infrastrukturni projekti, reforma obrazovanja i javne uprave, kao i da se brže ide u reforme koje obezbeđuju vladavinu prava, efikasno i odgovorno sudstvo.

Prema njenoj oceni, infrastrukturni projekti ne idu dovoljno brzo i nema dovoljno kvalitetnih firmi za projektovanje, dok se neki tehnički projekti vraćaju na doradu i po nekoliko puta.

Takođe, kako je ukazala, proces javnih nabavki nije dovoljno efikasan i transparentan, a nedostaju nam i kvalitetne izvođačke firme.

Premijerka je dodala da se velika pažnja pridaje oblasti zdravstva, i u skladu sa tim navela da se nastavlja rekonstrukcija i modernizacija sedam klinika i tri klinička centra, obnova domova zdravlja i nabavka opreme za sve zdravstvene ustanove.

Brnabić je, kada je u pitanju digitalizacija, objasnila da ona omogućava da se savremene tehnologije primene u kulturi, privredi, školstvu, poljoprivredi, nauci, medicini i na taj način ubrzavaju naš rast.

izvor: Vlada Srbije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments