Foto: MUP

Nasilje i zločin nad decom zaslužuju najstrožu kaznu, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u odgovoru na otvoreno pismo direktora Fondacije “Tijana Jurić”, Igora Jurića, povodom inicijative da se u krivični zakon uvede doživotna kazna za ubice dece.

“Kao predsednica Vlade imam odgovornost i u isto vreme osećam potrebu da odgovorim na Vaše pismo. Verujem da ovakva vrsta zločina zaslužuje apsolutno najstrožu kaznu i za mene tu nema nikakve dileme.

Najoštrije i bez ikakve zadrške osuđujem nasilje, a posebno nasilje nad decom. Dužnost i obaveza svih institucija je da osiguraju da ubice dece, nasilnici i silovatelji budu najstrože kažnjeni”, istakla je premijerka u odgovoru, a prenosi “Blic”.

Kako “Blic” prenosi, ona je poručila da je država odlučna i da je Ministarstvo pravde angažovano na ovome.

“Svesna sam da proces traje duže nego što ste očekivali, ali samo iz jednog razloga: da dobijemo dobar zakon, koji kada bude usvojen, neće biti osporavan. Važno je da bude jasan i primenljiv od prvog dana njegovog važenja. Takvo rešenje će omogućiti da počinioci ovakvih zločina najstrože budu kažnjeni, bez izuzetka”, navela je Brnabić.

Ona je takođe izrazila poštovanje zbog snage i istrajnosti Igora Jurića u borbi da zaštiti drugu decu koja su potencijalne žrtve nasilja, uprkos ličnoj tragediji koju je doživeo.

“Vaše ponašanje vredno je poštovanja jer u sebi nalazite snagu da pomognete deci, roditeljima i široj zajednici.

Ja Vam obećavam da ću kao predsednica Vlade Srbije nastaviti da radim na podizanju svesti da kao društvo odlučno stanemo protiv bilo kog oblika nasilja, svaki put”, istakla je Brnabić u pismu Juriću.

Izvor: Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments