Brnabić u NIS-u: Neophodna saradnja prosvete i privrede

       
Foto: NIS

Tokom današnje posete Naučno-tehnološkom centru kompanije NIS u Novom Sadu, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je izjavila da je za brži razvoj i veću konkurentnost naše zemlje neophodno da prosveta sarađuje sa privredom.

Brnabić je ocenila da je centar NIS-a odličan primer saradnje sa privredom, ukazavši na to da je interes Vade Srbije obrazovanje i digitalizacija.

Da bi Srbija postala konkurentna, da bi imala rast u budućnosti, mi moramo da ulažemo mnogo više i u obrazovanje i u nauku i u istraživanje i za to je, pored toga što su potrebna dodatna sredstva, neophodno da prosveta sarađuje sa privredom.

Premijerka je istakla da je Naučno-tehnološki centar kompanije NIS jedan od odličnih primera za to kako se sarađuje sa privredom i na podršci našim mladim ljudima, ali i na tome da radimo na istraživanju i razvoju i guramo ne samo NIS napred, već celu ekonomiju u Srbiji.

Ona je napomenula da na ovaj način mogu da rade i ostale kompanije u našoj zemlji i obećala kompaniji NIS da će Vlada nastaviti saradnju sa njom u, kako je rekla, mnogo većem obimu.

Premijerka je izrazila zahvalnost kompaniji NIS i Naučno-tehnološkom centru na ovome što su uradili za Srbiju.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je kompanija mnogo uložila u ovaj centar kako bi bio mnogo efikasniji, dodavši da će upravo zbog toga nastaviti da ulažu u nove tehnologije kako bi u Srbiji imali ono što je trenutno najbolje u svetu.

Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu je zavisno društvo kompanije NIS koje pruža naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.

Izvor: Vlada Srbije

Komentari: