BUDI HUMAN: Pomoć za novinara Peđu Obradovića

       

Humanitarna fondacija “Budi human” pozvala je sve da pomognu da novinar i urednik Televizije N1 Peđa Obradović, otac troje dece, ode na lečenje u inostranstvo.

Peđi Obradoviću (43), koji ima troje dece, u septembru ove godine dijagnostifikovana je akutna limfoblastna leukemija.

Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

U toku 2018. godine, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrovana je nova terapija koja se primenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje.

Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu. Primenom nove terapije, postoji velika šansa za uspeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlečenju. Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu Obradoviča prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.

Pomozimo Peđi!

Upišimo 570 i pošaljimo SMS na 3030.

Novinaru Peđi Obradoviću možete da pomognete i uplatom na dinarski ili devizni račun (brojevi računa su na priloženoj fotografiji), kao i putem linka e-doniraj.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gari
25/11/2018 23:40

Pokrenuti inicijativu za brže registrovanje novih (pa i lekova koji su sada STANDARD lečenja u EU i SAD) citostatika i drugih lekova! I mnogi drugi tipovi raka se kod nas leče zastarelim lekovima zbog nezainteresovanosti i sporog rada nadležnih ustanova.

Marina
27/11/2018 00:06

Poznajem Pedju,divan otac ,muz, sin…saznao je za bolest sasvim slucajno.Molim sve koji mogu da pomognu.