Foto: centarzabezbednost.org

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA izdao je saopštenje u kom najoštrije osuđuje medijski napad na direktora BIA Bratislava Gašića.

Saopštenje centra DBA prenosimo u celosti:

Pre nekoliko dana jedan veoma čudan i sumnjiv portal izneo niz neistina i laži na račun gospodina Gašića, direktora BIA. Sve ovo možda i ne bi bilo vredno pažnje da taj isti portal godinama unazad ne vodi kampanju protiv bezbednosnog sektora Republike Srbije.

U nekim drugim, demokratksim društvima, ovakvi portali bi bili pretmet istrage istražnih organa jer direktno udaraju na ustavni poredak jedne suverene države. Mišljenja smo da bi istražni organi organi i u Srbiji trebalo da se pozabave ovim portalom te da se ispitaju sve relevantne stvari, koja strana zemlja stoji iza njih, ko ih finansira, sa kim održavaju veze, odakle im informacije koje su strogo poverljive.

Napadi koji su pokrenuti nedavno imaju za cilj da diskredituju ne samo Bratislava Gašića kao direktora BIA, nego i celu BIA koja je od dolaska Gašića na čelo ove institucije sredila svoje redove i postala mnogo ozbiljnija i jača, te je na taj način postala i ozbiljna pretnja stranim službama koje rovare po Srbiji. I ne, ovo nema veze sa politikom, nema veze sa svim političarima, ali ima veze sa svima onima koji čine jedan veliki lanac koji pokušava da stegne i uguši Srbiju i njen narod. Taj lanac čine pojedinci, političari delom iz vlasti delom iz opozicije, razni portali koji su tu da šire lažne vesti i da spinuju, kriminalci, mafija, svi oni koji žele da vide slabu Srbiju.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA apeluje na nadležne institucije da provere ko stoji iza portala koji već duži vremenski period napada Bezbednosno Informativnu Agenciju, a sada i direktora Batu Gašića, te da se proveri odakle tom portalu dolaze finansije, ali i ko im odaje poverljive i tajne informacije iz pojedinih istraga koje se često u javnosti predstavljaju na drugačiji način. Trebali li mi kao obični građani građani da se zapitamo kako i zašto cure informacije iz tužilaštva i suda ili možda iz policije, i da li treba da se plašimo za svoju bezbednost jer se te iste informacije koriste za napade na bezbednosni sektor Republike Srbije.

Stevan Đokić predsednik centra DBA

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
13/04/2021 15:25

Keramičara sramno napadaju hahahahahahaha
Sramota je što je keramičar na tom mestu, ostalo je sve logičan sled
 

Aleksa
14/04/2021 09:29

Ovo po principu “napadaju mene, a to znači da napadaju državu”.

marko
14/04/2021 23:06

sumnjivo je što stevan đokić, predstavnik ovog udruženja građana ne imenuje “neki portal”