Prema podacima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, od 1991. godine, nakon 29 godina, kada su izbili prvi sukobi na prostoru bivše Jugoslavije, još uvek se traga za 10.025 ljudi, navedeno je u saopštenju podeljenom medijima.

Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije, u saradnji sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta, obeležila je Međunarodni dan nestalih lica, 30. avgust, uključenjem putem video linka porodica nestalih širom Srbije.

U program “uživo” u petak preko video-linka javljali su se sa veoma potresnim pričama predstavnici porodica nestalih na prostorima nekadašnje Republike Srpske Krajine, Republike Srpske, kao i sa prostora južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

U filmu koji je pratio konferenciju istaknuto je da se 1643 osobe i dalje vode kao nestale sa područja KiM, 1975 osoba sa područja Hrvatske, a 6407 sa prostora BiH.

Predstavnici udruženja, nakon konferencije, položili su cvet na spomen-ploči srpskim žrtvama rata sa prostora bivše Jugoslavije u Tašmajdanskom parku.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments