Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je jutros da će zbog aktuelne epidemiološke situacije gripa danas biti održan sastanak sa Ministarstvom zdravlja na kom će biti odlučeno o produžetku raspusta ua đake u centralnoj Srbiji.

– Danas oko 12 ili 13 sati imaćemo brifing sa Ministarstvom zdravlja, ako situacija bude kao juče, donećemo meru da se produži raspust i u centralnoj Srbiji i na KiM za đake koji rade po našem nacionalnom programu – rekao je Šarčević za TV Prva.

On je za TV Prva napomenuo da će najverovatnije biti doneta odluka o izjednačavanju sa produžetkom raspusta koja je juče doneta za teritoriju Vojvodine i po kojoj je đacima raspust produžen do 21. februara.

Šarčević je rekao i da će časovi u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, ukoliko raspust bude produžen, biti nadoknađeni, a kada je upitan da li se planira promena kalendara raspusta, Šarčević je rekao da lično nije baš najzadovoljniji kalendarom raspusta, ali da će se “vremenom razmišljati i o tome”.

Podsetimo, na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje juče je doneo Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments