Foto: Parents

Ministarstvo prosvete izdalo je poduži spisak mera koje će svaka škola morati da preduzme kada 11. maja bude počeo da radi boravak za decu do 12 godina starosti.

Najvažnije infomracije iz tog detaljnog spiska insturkcija su to da će deca moći da dođu u školu već u 7.30 sati, a najduže će moći da ostanu do 16.30 sati.

Takođe, prilikom dolaska u školu roditelji moraju da imaju zaštitnu opremu, odnosno maske i rukavice, a poželjno je da ne ulaze u školu već da decu ostavljaju na ulazu. Deca, roditelji kao i svi koji ulaze u školu moraće da prođu kroz dezo barijeru.

Deca i svi u školi moraće da odražavaju rastojanje od 2 metra, a đaci će prativu nastavu preko televizije. Po završetku TV časova učenici treba da rade domaće zadatke ili da učestvuju u izradi drugih zaduženja koja dobijaju od svojih nastavnika. Preporuka je da deca što više vremena provode napolju, ali da se vodi računa da se ne mešaju sa drugim grupama učenika.

Roditelji i deca bi trebalo svakodnevno da mere temperaturu i u slučaju da neko ima o tome obaveste direktora.

Ukoliko neko dete neće dolaziti sutradan u školu potrebno je da roditelj o tome obavesti nastavnika.

Hranu roditelji pakuju deci, a školama je ostavljeno da prema mogućnostima organizuju i oborke u školi.

Grupe u učionici ne smeju da budu veće od ukupno 10 osoba (do 9 učenika i jedan nastavnik), pri čemu treba insistirati na tome da između svih osoba u prostoriji udaljenost bude veća od dva metra. Učenike treba stalno podsećati na mere zaštite i prevencije.

Detaljne instrukcije pogledajte ovde.

Izvor: Blic

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments