Kako kažu, sneg nas neće obradovati ni za Badnji dan i Božić, već ćemo u zimskim čarolijama na snegu moći da uživamo samo na planinama.

Danas suvo i hladno sa temperaturom od -2 do 4 stepena.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić ističe da ćemo ovogodišnji Badnji dan i Božić u Srbiji dočekati bez snega i sa temperaturom oko 5 stepeni.

– U prvih deset dana januara “debelih minusa” i snega nema ni na vidiku! U zapadnim krajevima, a pogotovu u Valjevu i Loznici, napadalo je dosta snega, oko 10 centimetara. Ipak, on se neće dugo zadržati, već će se polako topiti. Moguće je da će se tokom noći, dok su temperature u minusu, stvoriti i poledica, pa treba biti oprezan. U narednom periodu jedino će na planinama biti dovoljno snega za uživanje – kaže on i dodaje:

– Narednih nekoliko dana obeležiće suvo vreme. Badnji dan i Božić ove godine dočekaćemo bez snega, susnežice ili kiše, jutarnje temperature biće koji stepen ispod nule, dok će tokom dana živa dostići i peti podeok.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da će do 4. januara se očekuje suvo i prohladno vreme, uz moguć mraz i maglu.

Između 5. i 7. januara moguće je da će biti malo snega, rekao je Todorović navodeći da bi sledeća snežna epizoda mogla da se dogodi od 10. do 15. januara.

Veći izgledi za snežne padavine su posle 20. januara, naveo je Todorović.

Izvor: Srbija Danas/Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments