Šutiranje u stomak, polivanje vodom, guranje zbog kog je nekoliko puta pala na leđa i zadobila povrede, Vesković Mladena (26) doživela je na poslu i to od poslodavaca kod kojih je radila.

Ona je ispričala za Telegraf kako je prošla kroz pakao u sredu, 16. maja na radnom mestu u firmi Zalagaonica Keš Ček u Aranđelovcu.

Foto: Privatna arhiva

“Sve je počelo kad je direktorka Kristina Trišić došla u lokal u kom samo ja radim i dala mi da potpišem Ugovor o radu na neodređeno vreme, kao i blanko otkaz Ugovora o radu. Potpisala sam i jedno i drugo. Problem je nastao kad sam htela da kopiram otkazno rešenje. Prosto sam htela da imam kopiju jer sam potpisala taj papir”, započela je razgovor za Telegraf Vesković Mladena.

Do nasilja je došlo, tvrdi Mladena, u trenutku kad je stavila sporni papir u štampač.

“Kristina je tad skočila preko stola na mene i gurnula me. Pala sam na leđa i udarila kičmu. Ustala sam i rekla da ne želim da se bijem sa njom, već da samo želim da imam kopiju blanko otkaza. Ona je počela da viče na mene, uhvatila me je za ruku i pokidala brojanicu, počupala mi dugmiće sa košulje i ponovo me gurnula da padnem. Svaki put kad sam pala, udarila sam leđima o mermerne pločice”, objašnjava devojka.

Ambulantni izveštaj
Foto: Privatna arhiva

Sagovornica Telegrafa, priča da je zatim uzela telefon sa namerom da pozove policiju.

“Ona mi ga je otela i opet me gurnula. Ponovo sam pala, jer je to žena koja je veća i krupnija od mene. Posle toga sam uspela da uzmem službeni telefon, a ona je počela da me juri po lokalu da ne pozovem policiju. U jednom momentu je uspela da mi opet otme telefon iz ruke, a ja njoj moj privatni. Uspela sam da okrenem policiju, a ona je za to vreme nekog pozvala da dođe”, kaže Mladena.

Prema njenim rečima nakon što je direktorka Kristina završila razgovor, na vrata lokala ušao je njen suprug Milan Trišić.

“Samo sam mu rukom pokazala da sačeka, jer sam u tom trenutku pričala sa policijom dok sam stajala pored ulaznih vrata. On je uzeo flašu od dve litre i polio me vodom, a zatim me je iz sve snage šutnuo u stomak. Ja sam pala na staklena vrata i sručila se dole na pod. Zatim je počeo da mi preti. Kad sam se podigla, uhvatila sam se za kvaku da izađem napolje i onda sam opet pala ispred lokala, jer kad me je udario više nisam osećala noge i ruke”, priča Vesković Mladena.

U kratkom vremenskom roku došla je policija i odvela je u Hitnu pomoć, gde su joj uradili preglede i uputili na dodatna ispitivanja.

“Kad sam otišla u bolnicu oni su iz lokala sve pokupili, pa čak i moju torbu, ključeve od stana, duksericu i brojanicu. U policiji su posle vratili samo moju torbu. Za ključeve od stana i ostale stvari su rekli da će ih doneti kad se vrate sa puta”, rekla je Mladena.

Izveštaj lekara
Foto: Privatna arhiva

Povodom ovog slučaja direktorka Kristina Trišić obavestila je Telegraf da je na sastanku i uputila novinare portala na pravnog zastupnika.

“Mi ne bismo davali nikakve izjave jer ne želimo da remetimo tok istrage, neka tužilaštvo radi svoj posao. Mogu samo da kažem da je naneta materijalna šteta firmi u vrednosti od nekoliko hiljada evra”, kazao je za Telegraf menadžer kompanije, pošto ni pravni zastupnik nije bio dostupan redakciji.

Nakon što je Mladena izašla iz zalagaonice i pala na zemlju, pomoć su joj pružile radnice iz susednih lokala.

Vidiljivi tragovi nasilja
Foto: Privatna arhiva

“Mladenu je u vrlo teškom stanju kod mene dovela radnica iz butika do nje. Devojka je plakala, vrištala, zapomagala. Držala se za stomak i rekla mi je da su je prebili. Bila je sva mokra, bila je sva polivena vodom. Samo mi je rekla da zovem policiju, majku i da joj uzmem torbu. Otišla sam do lokala pored i rekla im da zovu policiju” – rekla za Telegraf jedna od radnica, koja je insistirala da ostane anonimna.

“Otišla sam do lokala u kom je Mladena radila i počela sam da guram vrata, a onda sam videla njenu gazdaricu kako nešto skuplja sa stola. Gazde su pokupili sve iz lokala što je bilo, sve sa stola, laptop, kao i kamere na kojima se vidi kako je tučeno dete. Nakon toga su ušli u svoj crni džip” – naglašava sagovornica.

Izvor: telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments