Do petka će biti lepo vreme, a za vikend nas očekuje preokret

       

Topao januarski dan samo je predah od zimske hladnoće. Već za vikend može se očekivati kiša koja će prerasti u susnežicu, a zatim nam se vraća i sneg. Evo šta još za naredne dane prognozira Geza Kovač, klimatolog i meteorolog iz Subotice.

Danas je natopliji dan koji ćemo imati ove sedmice. Temperatura u plusu na Celzijusovoj skali visoka je za januar, ali predstavlja samo kratak predah od zimske hladnoće, kaže Geza Kovač, klimatolog i meteorolog iz Subotice koji se vremenskom prognozom bavi već 45 godina.

“Najtopliji dan će biti, svakako, biti četvrtak kada će biti ispoljen uticaj izražene jugozapadne struje. Temperatura u celoj Vojvodini može biti između 10 pa i 13 stepeni. Biće, uglavnom, sunčano pa će mnogi moći da pomisle da je već došlo proleće”, kaže Geza Kovač, klimatolog i meteorolog iz Subotice.

Geza Kovač predviđa da će već u petak, 18. januara, uslediti jače naoblačenje sa kišom, iako će živa u termometru još uvek biti visoko u plusu na temperaturnoj skali.

“U petak će biti još dosta toplo, sa dnevnom temperaturom od 8 do 10 stepeni. Zahlađenje sa severozapada zahvatiće najpre Vojvodinu, a zatim će u celoj Srbiji preći u sneg. Temperatura će već u nedelju, 20. Januara, biti tek iznad nule”, prognozira Geza Kovač, klimatolog i meteorolog iz Subotice.

Prema prognozama Geze Kovača, i tokom naredne dve sedmice vreme će biti promenljivo. Ujutro će, povremeno, biti slabog mraza, ali neće biti ledenih dana jer će dnevne temperature biti u rasponu od nule do plus pet stepeni Celzijusa.

Izvor: RTV/RHMZ

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Majstor
17/01/2019 21:09

Seksi