Provera ispravnosti vozila od septembra bi trebalo da bude znatno jeftinija jer je država odlučila da uvede red u taj sektor i propiše iznos najniže i najviše cene.

Tehnički pregled trebalo bi da bude duplo jeftiniji od septembra, kada bi država trebalo da odredi najnižu, ali i najvišu cenu te usluge.

Kako nezvanično saznaje Kurir, ova promena mogla bi da dovede do toga da se cena tehničkog smanji sa 6.000 dinara, koliko je dostigla posle stupanja na snagu Pravilnika o tehničkom pregledu prošlog jula, na 2.500.

Potvrđujući za Kurir, Jovica Šajković iz Udruženja tehničkih pregleda i agencija za osiguranje vozila Srbije (UTAS) kaže da, prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja, prioritet je da država odredi najnižu i najvišu cenu tehničkog pregleda jer stanje na tržištu nije korektno.

“Kod nas se trenutno cene tehničkih pregleda kreću između 4.000 i 6.000 dinara, što nije u redu prema građanima. Moramo da uskladimo naše cene sa cenama u regionu”, objašnjava on za Kurir i dodaje da se one kreću oko 25 evra.

Izvor: Kurir

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments