Foto: The Australian

Broj javljenih u kovid ambulante i dalje se održava između 200 i 300 svakog dana, i dalje se otkriva izmeđz 7 i 20 slučajeva pozitivnih. To pokazije da je virus tu sa nama i da je ovo stabilizovano na vrlo niskom nivou.

Ovi apeli treba da budu daleko snažniji, naročito sada kada su deca krenula u školu, jer itekako zavisi šta se dešava izvan škola, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu dr Predrag Kon.

Dovoljan je jedan eksces da dođe do masovnijeg prenošenja virusa i odmah on može da se raširi, dodao je on.

Prevashodno je bitno videti da škole jesu i mogu biti bezbedna mesta, bez obzira na rizik koji se javlja uvek kada imate kolektiv na zatvorenom prostoru.

– Prvi utisci su solidni, ne kažem najbolji – kazao je on.

– Nisam spokojan sa brojem 96 novoobolelih. Poslednji koji za Beograd imam je 13, za Vojvodinu 20-25. Situacija se smiruje svuda. Uvek sam naglašavao Beograd gde je mogućnost ubrzanog prenošenja najviša. Mi sada imamo ispite, povratak u studentske i učeničke domove. Sve su to rizici i sve se to prati. Urađeno je sve što smo znali, a situaciju ćemo pratiti intenzivno. U Institutu “Batut” napravljen je specijalan tim, prema tome, sad sve zavisi od situacije – kazao je on.

Kako je dodao, ako je svuda kod oko nas situacija gora, a kod nas broj zaraženih pada, a ništa drugo osim primenjivanja mera nismo korisitli, to je onda znak da ovo funkcioniše i treba da se nastavi.

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments