Drastičan pad temperature, a evo kakvo nas vreme očekuje do kraja marta

       

U Srbiji će danas biti oblačno, hladnije, mestimično sa kišom. Posle podne i uveče u planinskim predelima kiša će preći u sneg, uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, dok se na severu očekuje prestanak padavina.

“Tokom današnjeg dana nas očekuje povremena kiša, a na zapadu i jugozapadu zemlje će padavine biti najobilnije, dok se u brdsko-planinskim predelima prognozira čak i sneg. Tokom čitavog dana duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura će se kretati između 8 i 14 stepeni Celzijusa”, kaže meterolog Đorđe Đurić i dodaje da se tokom celog dana očekuje konstatni pad temperture.

Drugi dan ove radne nedelje donosi potpunu promenu vremena, dodatni pad temperature i jak vetar.

“U utorak ujutru se u južnim i zapadnim krajevima zemlje očekuje sneg budući da postoje uslovi za ovu vrstu padavine. Na severu zemlje će biti suvo i sunčano vreme, dok se u toku dana u nižim krajevima zemlje prognozira kiša, a brdsko-planinskim predelima sneg”,  objašnjava Đurič.

U Vojvodini će u utorak biti suvo uz umern sverozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura u celoj Srbiji krataće se između 3 i 11 stepeni.

Sreda donosi hladano jutro sa mrazem i temperaturama u minusu.

Četvrtak donosi još hladnije vreme i ponovni pad temperature što će dovesti da u pojedinim krajevima zemlje pada sneg i da četvrtak bude najhladniiji dan ove nedelje.

Već u petak dolazi do promene vremena i skoka u temperaturi, te se proleće polako vraća na “mala vrata”, ali ne zadugo, budući da se očekuje ponovni pad temperature koji će pratiti kiša i oblačnost.

“Petak donosi otpoljenje, očekuje se suvo vreme koje je uvod u topli vikend. Subota i nedelja će biti pravi prolećni dani sa prolećnim temperaturama, te tada očekujemo da vreme bude sunčano, a da živa u termometru bude oko 20. podeoka”, najavljuje Đurić.

Međutim, ovo otpoljenje neće dugo trajati, jer se već iza vikenda sprema zahlađenje, pad temeprature i kiša.

“Ovo proleće koje dolazi za vikend biće kratkog daha, vrlo brzo će ga smeniti pad temperature. Očekujemo stalno smenjivanje vremenskih uslova koje će trajati do kraja marta, te nas sve do tada očekuju konstantne varijacije i promene u temperaturi”, zaključio je Đurić.

Izvor: Blic

Komentari: