ELEKTROPRIVREDA SRBIJE: Građanima omogućeno da sami očitavaju brojila, a evo na koji način da to uradite i pošaljete nadležnima

       

Radovan Stanić direktor snadbevanja u  Elektroprivredi Srbije rekao je u svom gostvanju na RTS-u da ovo preduzeće sprovodi sve redovne aktivnosti na terenu, pa tako i očitavanje brojila u zgradama. Zaposleni su opremljeni odgovarajućom zaštitnom opremom.

Međutim EPS je omogućio građanima da izbegnu fizički kontakt sa čitačima brojila. Ova mera pre svega se odnosi na vlasnike kuća i objekata za individualno stanovanje.

“Želeli smo da zaštitimo građane, da izađemo u susret građanima, da građani se ne osete ugroženima što EPS očitava struju”- Istakao je Stanić

Građani imaju tri načina da dostave stanje brojila nadležnima u EPS-u. Mogu da ostave ceduljicu sa svojim podacima i stanjem na brojilu na svojoj ulaznoj kapiji, mogu da se jave na telefonske brojeve koji se nalaze na svim računima, a treća varijanta je slanje putem elektronske pošte.

Stanje sa brojila trebalo bi da se pošalje nadležnima u naredna dva tri dana, a pored samog stanja brojila bitno je napisati i datum očitavanja.

Stanić je dodao je da je snabdevanje električnom energijom u Srbiji stabilno i da nema razloga za brigu.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: