Od sledeće sedmice, Evropu će zahvatiti hladan vazduh sa Arktika koji će dovesti do promene vremena i nižih temperatura. 

U narednih sedam dana, do 26. oktobra, biće umereno do pretežno oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. U noći između subote i nedelje temperatura će pasti za čak deset stepeni.

Od nedelje na visokim planinama povremeno i sa snegom, samo se u utorak očekuje kratkotrajni prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura u postepenom padu.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić kaže da je došlo vreme da se letnja garderoba menja za topliju jesenju.

“Zahlađenje u Srbiju definitivno stiže u nedelju, ali se neće podjednako odraziti na sve krajeve zemlje. Naime, tokom naredne nedelje naša zemlja će se naći između anticiklona koji dolazi sa severozapada i ciklona sa juga. Prevedeno na prost jezik, to znači da će zahlađenje na severu zemlje, u Vojvodini, Beogradu, Šumadiji i zapadnim krajevima, biti nešto blaže nego na jugu i istoku Srbije”, kaže Đurić.

Meteorološki servis Akuveder objavio je veliku sezonsku prognozu za Evropu za predstojeću zimu, prema kojoj se očekuje topla i sušna zima, osim na severu i istoku kontinenta kome preti “zver sa istoka”.

Prema prognozi ovog servisa, područje Balkana i jugoistočne Evrope očekuje nadprosečno topla i nadprosečno suva zima.

 

Izvor: RHMZ/Informer

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments