Evo kakvo nas vreme očekuje za PRAZNIKE

       

Uskršnje praznike možemo provesti u prirodi s obzirom na to da će nas vremenske prilike itekako poslužiti.

Prema rečima Đorđa Đurića iz “AccuWeather” pred nama je sunčani period i prolećni vikend tako da nas i za praznične dane Uskrsa očekuje veoma toplo vreme. U subotu i nedelju pored pravih prolećnih temperatura sledi jedno upozorenje za sve poljoprivrednike jer je moguća pojava mraza na pet centimetara pri tlu.

“Očekuju se hladnija jutra u celoj Srbiji iako će temperature tokom dana znatno porasti”, navodi Đurić.

Početak naredne nedelje obilovaće sunčanim periodima sa eventualnom kišom koja će biti prisutna u utorak, ali samo u jugozapadnom delu Srbije. U ponedeljak se očekuje maksimalna dnevna temperatura od 20 do 25 stepeni. Posle podne će biti prisutno pojačanje jugoistočnog vetra tako da se u noći između ponedeljka i utorka očekuje pojava košave u košavskom području.

Noć između ponedeljka i utorka odlikovaće i prolazno naoblačenje sa pljuskovima i grmaljivnom koje dolazi sa jugozapada, ali će već u jutarnjim časovima tokom utorka očekuje razvedravanje.

“Samim tim za utorak se prognoziraju nešto svežije temperature u odnosu na prošle dane i pad temperature od 5 do 7 stepeni”, dodaje Đurić.

Već od srede možemo se ponovo radovati sunčanom vremenu i sve toplijim danima tako da ćemo uživai sa maskimalnom dnevnom teperaturom od 25 stepeni.

Ponedeljak, utorak, sreda i četvrtak u košavskom području mogu biti propraćeni sa jakom olujnom košavom sa povremenim olujniim udarima dok će na jugu Banata biti prisutni orkanski udari koji će se kretati do 100 kilometara na čas. Sve u svemu možemo biti sigurni da će sunčani dani u glavnom gradu, ali i u Srbiji zadržati i da uskoro neće biti znatnijeg zahlađenja.

 

Izvor: Blic

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments