Foto: Adriamedia

Iza naizgled, slučajnog i opšteg haosa koji je izbio na tribinama za vreme derbija, krije se dobro isplanirana akcija.

Prema informacijama koje su objavile ”Večernje novosti”, za glavnog organizatora označen je Filip Korać.

Ko je Filip Korać

Korać je široj srpskoj javnosti postao poznat, kada su mediji prošle godine, pisali o njemu kao desnoj ruci Luke Bojovića. Tada smo upoznati sa ćinjenicom da je upravo Korać vodio klan u Bojovićevom odsustvu, a ta dužnost mu je pripala 2010. godine kada je Luka Bojović pobegao u Španiju, posle hapšenja Sretka Kalinića.

Nakon ubistva Radeta Rakonjca 2014. godine i sam Korać napušta Srbiju, shvatajući da bi on mogao da bude sledeća žrtva u nizu obračuna sa suparničkim klanom iz Crne Gore. On odlazi u Holandiju, gde pomoću svojih veza i poznanstava, širi posao i organizaciju.

Tada je medije, fascinirala činjenica, da iako je jedan od kljućnih ljudi u Bojovićevoj organizaciji, na internetu nije bilo moguće pronaći ni jednu fotografiju na kojoj se Filip Korać nalazi.

Korać ugovorio nerede preko Vavića i Kimija

Filip Korać je, nerede na deriju, ugovorio posredstvom bivših vođa navijačke grupe Alkatraz, Aleksandra Vavića i Miloša Radisavljevića Kimija. Preko njih, Korać je stupio u kontakt sa Vandal Boys-ima i Youg Boys-ima.

Prema navodima medija, Hrvati umešani u nerede, plaćeni su upravo od strane Koraća. Šta više, on ne samo da su bili zaduženi da učestvuju u izbijanju opšte tuče, već su imali i ulogu njegovog obezbeđenja.

Miloš Radisavljević Kimi
i Aleksandar Vavić
Foto: Blic

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments