Carinici su u saradnji sa policijom 2. jula 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Vatin, u prtljagu putnika jednog kombija otkrili gotovo 82.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven kada je oko 6 časova ujutru na red za kontrolu stigao „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje, gdce žive, ka matičnoj Turskoj putovala dva rođena brata, kao i četvoro dece i supruga jednog od njih.

U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra, ali je pregled njihovih kofera naslaganih u prtljažniku pokazao suprotno.

Tada je u spakovanim cipelama 49-godišnjeg suvozača pronađen koverat sa 14.400 neprijavljenih evra, dok je u putnoj torbi 45-godišnjeg vozača, među košuljama pronađena koverta sa 67.500 evra.

Svim putnicima kombija vraćeno je po 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak neprijavljenog novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: upravacarina.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments