(FOTO) JOŠ JEDNO SPEKTAKULARNO HAPŠENJE: Pali članovi međunarodne narko bande

       

U okviru akcije Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsili su sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Srpska policija uhapsila je u Beogradu M.R. (1978), V.N. (1977), M.Č. (1972), M.N. (1980), M.M.(1981), V.J. (1972) i A.N. (1974).

U ovoj višemesečnoj akciji Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke na teritoriji ovih zemalјa u prethodnom periodu ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su srpski državlјani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjena je veća količina narkotika.

Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane,otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 bilјaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Oni su uz pomoć „kurira“ prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali  uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Drug Ilija
16/05/2019 14:36

Odlična vest! Nadam se da će ovakvih vesti biti svakodnevno do konačnog istrebljenja ove bolesti iz našeg društva! Jedva čekam da vidim sklonjene pojedince koji imaju skupocena auta, vile a ni dana staža…živela Srbija!

1od5
16/05/2019 15:56
Reply to  Drug Ilija

Sve to je ništavno dok ne budu osudjeni!
Koliko je bilo hapšenja kojima se vlast hvalila, a enorman broj teških kriminalaca je na slobodi. Uvek u crnoj hronici piše: “od ranije poznat policiji”…