(FOTO) Na Aerodromu “Nikola Tesla” zaplenjeni satovi i dijamant

       
Foto: Beg.aero

Carinici su 14. januara 2019. godine, na aerodromu Nikola Tesla zaplenili osam skupih satova i dijamant, čija je vrednost procenjena na oko 450.000 dolara.

Prekršaj je otkriven kada je bezbednosna služba aerodroma prilikom skeniranja prtljaga na izlaznom gejtu, pre uoči ukrcavanja na avion, u koferu jednog putnika na letu za Cirih uočila 11 satova.

Kontroli su se na njihov poziv priključili carinici, koji su od 43-godišnjeg američkog državljanina zatražili propratnu dokumentaciju za satove. On je odgovorio da je ne poseduje, jer ju je prethodno predao carinskom službeniku na izlazu iz zemlje.

Utvrđeno je da je reč o tranzitnom dokumentu za svega tri muška ručna časovnika „patek filip“, dok za preostalih osam luksuznih satova putnik nije posedovao nikakvu dokumentaciju, niti ih je prethodno prijavio.

Detaljnim pregledom, koji je potom usledio, carinici su u njegovom koferu pored neprijavljenih satova robnih marki „roleks“, „patek filip“ i „odermar pige“, pronašli i dijamant, koji prema izjavi samog putnika vredi oko 50.000 evra.

 

Izvor: upravacarina.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments