(FOTO) Sanjin porođaj krenuo usred saobraćajne gužve, a gest ovog policajca nikad neće zaboraviti

       

Nesvakidašnji dan za policijskog službenika Aleksandra Vasića koji će svakako dugo pamtiti u svojoj karijeri bio je 26. februar, kada je pomogao trudnici Sanji Milošević – Marković da na svet donese devojčicu Anastasiju.

“Porođaj mi je krenuo 12 dana ranije. Suprug i ja smo hitno krenuli kolima u bolnicu, ali smo upali u saobraćajnu gužvu. Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne kako bismo što pre stigli do porodilišta”, rekla je Sanja.

Kada je video trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, policajac Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uklјučio svetlosnu i zvučnu signalizaciju, i bezbedno i brzo im omogućio da što pre kroz gužvu stignu do porodilišta.

„Ovaj gest policajca nam je vratio veru u lјude. Nјegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišlјanja, u ovako delikatnim životnim situacijama nas je zadivila“ rekla nam je Sanja, koja je na svet tog dana donela devojčicu.

Kada su sabrali utiske, kako kaže Sanja, njen suprug Miloš je naknadno uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Policajac Vasić, inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao ovakvu situaciju.

“Volim da pomažem lјudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo i što je najbitnije jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava. Smatram da je to deo mog posla, jer sam kao policijski službenik dužan da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kad je ona potrebna” , kazao je skromno policajac Vasić.

Autor. nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments