(FOTO) Sergej lagao da ne poznaje napadača na aktivistkinju inicijative “Ne davimo Beograd”

       

Policija je uhapsila P. V. (1977), muškarca koji je osumnjičem da je vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović. Uhapšenog (muškarac sa fotografije) Sergej Trifunović je u više navrata tvrdio da “uopšte ne poznaje”.

Napadač je, kako je Radovanović rekla medijima, bio u društvu glumca i svežeg političara, lidera PSG Sergeja Trifunovića. Trifunović je prvo tvrdio da tog čoveka uopšte ne poznaje, u čijem je zagrljaju na fotografiji, a onda je priču delimično revidirao navodeći da je reč o osobi koja je bila u društvu njegovog poznanika iz grada.

Trifunović je nakon incidenta naveo i da udarac koji je pretrpela Radovanović nije video, ali je obrazložio da je akter tog napada “prilično jak i nabildovan tip”.

Rekao je i da posle udarca napadač odmah izleteo napolje, “valjda da bi sprečio sebe da napravi dalje sra*e”. Za njim je, prema Trifunovićevim rečima, prvo izašao zajednički poznanik, a onda i on sam.

Dalje, Trifunović je naveo i da svog poznanika, u čijem društvu je bio napadač “zna tek iz viđenja”.

– Znate te ljude koje znate iz grada sto godina, prijatan frajer, ćao-ćao, niti imam njegov telefon, niti znam kako se zove – naveo je on.

Na optužbe da je pobegao pre nego što je policija došla, odgovara da je pobegao zbog agresije “histeričnih žena”, preneo je “Dojče vele”.

– Kad sam se vratio unutra da popijem pivo, doživeo sam agresiju od njih. Vrištale su “izađi napolje, izađi napolje”. Ljudi, došao sam da popijem pivo, tu sam sa svojim prijateljicama, mislim zašto bih izašao napolje, ne pada mi na pamet. Onda su rekle, “sad ćeš da ostaneš, zvale smo miliciju”. Odgovorio sam da sad sigurno neću da ostanem, pošto mi urlate ovde već deset minuta. Seo sam na motor i otišao – ispričao je lider PSG.

Aktivistkinja je, podsećamo, fizički napadnuta 8. marta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

Samo par sati ranije, Ksenija je sa saborcima iz Inicijative na pozornici primila nagradu za “Podršku feminističkim politikama”. I sve to baš na Međunarodni dan žena.

U intervjuu za “Dojče vele”, Ksenija je objasnila da je udarac dobila nakon što je reagovala na “bahato ponašanje i verbalne uvrede nepoznatog muškaraca”.

 

On je najpre grubo prošao između drugarice i mene odgurnuvši nas. To je nešto sa čime se žene svakodnevno susreću, ali u tako divnoj večeri, u tako divnom okruženju, ja takvo ponašanje nisam očekivala. Zaista je štrčao. I ja sam ga zamolila da obrati pažnju, a on se samo nasmejao i otišao. Posle 15 minuta ja sam pogledala u pravcu grupe ljudi sa kojima je stajao, među kojima je bio i Sergej Trifunović. I kako sam se okrenula, on se meni obratio rečima: “Šta gledaš ćorava”, što je mene užasnulo. Ja sam zamucala, “kako to misliš ćorava”, jer imala sam naočare. On je ponovio: “Šta je bilo, šta gledaš ćorava” i već mi se uneo u facu i dosta je to pretećim glasom rekao. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i onda sam ga polila iznad glave tom vodom, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odlete dva metra, a i ja metar – izjavila je Radovanović.

Komentari: