(FOTO) Srpski turista prošao kroz pakao u Grčkoj zbog saobraćajne kazne

       
Foto: MUP

Aleksandar je otišao u Grčku na more, a uživanje u Sitoniji prekinuo mu je nemili incident koji toliko neverovatno zvuči, da malo ko može da poveruje da su grčki policajci zaista toliko neljubazni i neumoljivi.

Tokom protekle nedelje grčka policija je Aleksandra zaustavila u Nikitiju, gradu na drugom prstu poluostrva Halkidiki. Rekli su mu da je zaustavljen zbog opasne vožnje.

“Opasna vožnja je bila to što sam ušao u desnu traku, pa sam morao da uđem ponovo u levu, jer su u desnoj bili parkirani automobili. Onda su mi uradili alkotest na kome sam imao o,5 promila alkohola. Pritom, samo Srbe zaustavljaju iz kolone. Sledi skidanje tablica, oduzimanje dokumenata, kazna od 780 evra” – ispričao je Aleksandar za Telegraf.

Kako kaže, sve se desilo u petak kasno popodne, a subotom i nedeljom u Grčkoj ne radi ni banka ni pošta.

“Ja sam morao hitno u Beograd, pa sam došao avionom sa namerom da se vratim u sredu po auto. Moji prijatelji su odmah u ponedeljak platili kaznu i otišli po tablice, a tek tada je nastao problem: tablice mogu da podignem tek za 20 dana, a vozačku dozvolu mogu da podignem tek za 90 dana. Ja ne planiram da ostanem na Halkidikiju toliko dana, a vozačka dozvola je moj lični dokument – ako imam zabranu u Grčkoj, nemam u Makedoniji i Srbiji. Za Halkidiki je nadležna policija u Poligirosu” – kazao je razočarani turista za Telegraf.

Kako ističe, iz grčke policije su tvrdili da je zakon ipak isti za sve – i za Grke i za strance.

Ove godine je naročito došlo do izražaja “bahaćenje” grčke policije, pošto se na sve strane može čuti da često pišu kazne, skidaju tablice i pooštravaju kazne za najrazličitije prekršaje.

Autor: Telegraf.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bane
02/07/2018 19:41

Pa sta hoces…naduvas i onda ti policija kriva…ista prica kao i u srbiji
Kada nacinimo prekrsaj nismo krivi mi vec policija

Neko iz mase
02/07/2018 20:32

Ček, jel prekršio zakon? Jeste. Jel bio pod dejstvom alkohola? Jeste. Jel sve novine već mesec dana pušu o novim, rigoroznim kaznama u Grčkoj i oduzimanju dokumentacije? Pišu.
Kako je sada grčka policija kriva i bahata?
Nego je tip mislio da će proći kao kod naše policije sa jednom-dve crvene, ali naleteo na Grka kod koga to ne prolazi.

bojan
02/07/2018 21:05

nesto mi nerealno objasnjenje deluje…
a sa 0.5 promila alkohola i treba.

Vlada
02/07/2018 23:55

Da bi ti grcka policija ovo uradila , stvarno morac da napravis veliki karanbol. Ocito da je ovaj decko izneo samo deo onoga sto je napravio ..

Boris
03/07/2018 07:01

Srpski turista (a ima ih mnogo na Sitoniji koji to rade) krsio propise, obilazio preko pune (verovatno duple) i vozio pod dejstvom alkohola (jer je na ‘odmoru’) a posle mu djavo kriv… Ne verujem mu nista jer sam i sam bio svedok saobracajne kulture nasih vozaca u Grckoj (nekih).