(FOTO) Talentovani učenici ponovo na bilbordima širom Srbije

       

Ministarstvo prosvete postavilo je širom Srbije bilborde koji prikazuju učenike koji su na internacionalnim takmičenjima osvojili brojna priznanja. 38 bilborda sa fotografijama talentovanih osnovaca i srednjoškolaca postavljeno je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku.

Na njima su se našli osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike..

Na bilbordima su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelena Ivančić, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, koji su Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji, osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu, Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojle su zlatnu medalju.

Među izvanrednim studentima su Luka Carević i Aleksa Đorđević, koji su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje, kao i Igor Eskić, osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

Vojin Ivković, Aleksandra Petković i Dušan Igić, Momčilo Tošić, Maja Cvetković, osvajači su bronzanih medalja na međunarodnim takmičenjima iz fizike u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.

Učenici Кragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvojili su 2. nagradu iz robotike u Šangaju, a đaci Osnovne škole „Кralj Petar II“ iz Užica, Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu na istom takmičenju.

Među uglednim učenicima su nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković koji su osvojili treća mesta u skoku u vis i bacanju kugle, Papić Marija drugo mesto u trčanju na 200 m i Adriana Vilagoš prvo mesto u bacanju koplja.

Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo, Laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja Кostadinka Dina Nikolić, Pančevo, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Кurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.

Iz Muzičke škole „Stanković“ nagrađeni su Luka Mitrović, za 1. mesto u violini Antionio Salieri u Veroni, i on je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polyhimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih, na bilbordima su se našli Marko Кovačević na klaviru i Mina Jakovljević koja je osvojila 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.

Među muzičkim talentima, našle su se učenice Muzičke škole „Mokranjac“ i „Davorin Jenko“, Minja Stojanović koja je na harfi osvojila prvo mesto na Prof. Karel Patras Harp Competition u Pragu, kao Lara Arbajter koja je na klaviru osvajač drugog mesta i specijalne nagrade na International Carl Maria von Weber competition, u Drezdenu.

Izvor: mpn.gov.rs

Foto: mpn.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments