Fudbalska Superliga nastaviće se 30. maja, odlučio je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Odlučeno je da se odigraju preostala četiri kola, bez održavanja plej-ofa i plej-auta, što će značiti da će Superliga sledeće sezone biti proširena na 18 ekipa i da će se igrati po novom modelu bez plej-ofa sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Kokeza: Poštovali smo želju većine klubova

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza istakao je da je odluka o završetku prvenstva bez plej-ofa i plej- auta doneta, kao što je i najavio, poštujući želju većine klubova.

“Doneli smo odluku kakvu je tražila većina. Za ovu odluku je glasalo 11 klubova Superlige i 13 klubova Prve lige, dok su protiv bili pet klubova Superlige – Zvezda, Partizan, Radnički, Čukarički i Spartak i još tri kluba Prve lige. Počinjemo 30. maja, završavamo 20. juna, finale Kupa je 24. juna”, istakao je Kokeza.

Prema njegovim rečima, stav većine biće poštovan i kada se bude donosila odluka o eventualnom proširenju Superlige za narednu sezonu.

“Doneli smo odluku, u dogovoru sa Zajednicom klubova, da se uputi dopis klubovima, da se izjasne da li žele da ostane 16 klubova ili da dođe do proširenja na 18 ili 20 klubova. Opet ćemo se voditi željom većine i to ćemo znati u narednih 10-15 dana”, poručio je Kokeza.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments