Foto: CNBC.com

Svi osnovci i srednjoškolci u Srbiji od 17. marta prate nastavu na daljinu. RTS je za te potrebe ustupio četiri medija. Uporedo sa tim, prosvetni radnici su razvijali i sopstvene modele ovog vida nastave. Da bi podstakli profesore da nastave sa inovativnim metodama, doneta je odluka da se nagrade njajbolji.

Tim povodom je otvoren konkurs “Magija je u rukama nastavnika”.

Dušan Vasiljević iz Naleda kaže da, na iznenađenje svih, već sada ima preko 170 predloga za najbolje primere nastave na daljinu.

“Kriterijumi na osnovu kojih će predlozi biti ocenjeni su koliko su kreativni, koliko su usklađeni sa potrebama i stepenom nivoom znanja dece, koliko se primenjuje projektna nastava i koliko se primenjuju savremene tehnologije”, objašnjava Vasiljević.

Rok za prijavu predloga je do 31. maja, a mogu da se prijave svi nastavnici državnih i privatnih škola koji su izveli nastavu na daljinu, bilo da su učestvovali u TV ili onlajn nastavi.

Koje su nagrade

Prva nagrada je studijsko putovanje u Finsku i Estoniju, koje su izabrane kao zemlje koje imaju najbolje obrazovne sisteme od kojih dosta može da se nauči.

“Imamo i laptopove, televizore sa kamerama, tablete, mobilne telefone, vaučere za elektronske knjige. Nadamo se da će vrlo solidan fond nagrada biti još i veći”, ističe Vasiljević.

Naglašava da će biti dodeljena i posbna nagrada publike, a da svi koji to žele mogu da vide i od petka glasaju za predloge na sajtu jpd.rs.

Izvor: RTS

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments