GRAĐANIMA SRBIJE UKIDA SE ROMING? Cene kao u domaćem saobraćaju!

       

Od sledećeg leta građanima Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije najverovatnije će biti ukinut roming tokom boravka u zemljama Evropske unije.

To znači da će građani ovih zemalja koji putuju po teritoriji EU moći da pozovu, pošalju SMS poruke i surfuju internetom na mobilnim uređajima po istoj ceni koju plaćaju kod kuće! Ova odluka treba da bude doneta na Samitu EU – Zapadni Balkan, koji će biti održan 17. maja u Sofiji.

Kako piše Informer, da bi operateri prestali da na području EU naplaćuju upotrebu mobilnih telefona građanima zemalja Zapadnog Balkana, potrebno je najmanje godinu dana. Toliko je vremena, kako navode naši izvori, neophodno kako bi se uskladili propisi i brojne procedure koje će “naterati’ mobilne operatere da ukinu naplatu rominga.

Evropi je trebalo 10 godina da ukine roming, tako da je nezahvalno prognozirati tačno vreme kada će roming biti ukinut i za nas.

Autor: nsuzivo.rs/informer.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Ivan

Kad ce se srediti domaci roming? Kad je u kvaru jedan operater drugi domaci operater ne preuzima korisnike ali zato strani operateri nas preuzimaju i dobro naplacuju. Mi iz pogranicnih oblasti naplacasmo se rominga.