Visoke temperature, do 34 stepena, ali i kratkotrajne lokalne padavine očekuju nas danas širom zemlje, dok su tokom večeri i noći prognozirani jači pljuskovi, grmljavina i osveženje, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod.

“Pred nama je sunčan i tropski dan, sa temperaturama do 34 stepena. Jutros je mali oblak prošao nad Beogradom pa je bilo lokalnih pljuskova, ali osveženje u celu zemlju stiže večeras. Uveče se očekuje povećanje oblačnosti, pa će sutra i u četvrtak biti pljuskova sa grmljavinom, a preporučuje se i oprez zbog mogućih grmljavinskih oluja sa gradom”,  objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

 

Po njegovim rečima, temperature će biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo. Tokom naredna dva dana, na jugu zemlje će biti do 24 stepena, na severu i istoku do 30, a u Beogradu 29 stepeni.

Do kraja nedelje maksimalne nedelje kretaće se između 26 i 32 stepena, kaže meteorolog.

U petak i za vikend biće sunčano samo na severu zemlje, dok će u ostalim krajevima biti oblačno i sa lokalnim pljuskovima.

Đurić napominje da će se nakon ovih nekoliko promenljivih dana nastaviti toplo i sunčano vreme, ali još jednom upozorova na moguće grmljavinske oluje sa gradom.

“Već naredne nedelje vreme će biti uglavnom vedro, bez vrelih temperatura; biće pravo letnje vreme sa oko 30 stepeni, a maksimalnih 35”, kaže Đurić.

 

Izvor: Blic/Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments