Huligani iz Hrvatske priznali krivicu, evo na koliko su osuđeni

       

Petorica huligana iz Hrvatske koji su učestvovali u neredima na „večitom derbiju“ Partizana i Crvene Zvezde u decembru prošle godine sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kojeg su osuđeni na kazne zatvora.

„Ante Firić, Stjepan Mihovilović i Hrvoje Baković su osuđeni na šest meseci zatvora. Jakov Podrug je osuđen na pet meseci, a Ivan Mišković na četiri“, rekla je branilac Maja Trkulja.

Služiće kaznu u Srbiji a nakon toga će im važiti zabrana ulaska u zemlju u trajanju od pet godina, navela je ona.

Šesti optuženi Damir Tovarović još nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom.

Kako je Slobodna Dalmacija ranije pisala, Ante Firić je poznat hrvatskoj javnosti po tome što je završio u istražnom zatvoru pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla poznatog hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, dok je Damir Tovarović poznat kao državni prvak u borilačkim sportovima.

Foto: MN PRESS

Podsetimo, nekoliko navijačkih grupa Partizana se sukobilo na južnoj tribini na 156. večitom derbiju u decembru prošle godine. Nemiri na jugu su potrajali nekoliko minuta, na tribini nije bilo policije, međutim, nakon sukoba je žandarmerija reagovala i sa stadiona izvela nekoliko navijača.

Zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna dela pre početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, privedeno je ukupno 26 osoba.

Autor: N1

2
Komentari:

2 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Jastuce

samo 6 meseci za ove razbojnike? poserem vam se na drzavu

maks

Kakvo izveštavanje, ko im je rekao da to rade, zašto ne pišete o tome. Samo su rekli ok mi smo to uradili i potpisali i to je to jel? Svaka vam čast.