Ikea gradi novu robnu kuću

       
Foto: facebook.com

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Stefanom Vanoverbekeom, direktorom kompanije „Ikea“ za Jugoistočnu Evropu, o nastavku uspešne saradnje i novoj investiciji koju „Ikea“ planira da realizuje u Srbiji, vrednoj 50 miliona evra.

Vanoverbeke je rekao da je dobra, otvorena saradnja rezultirala nastavkom investiranja u Srbiji, čime će ukupna vrednost investicija ove kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

„Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da on bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada“, rekao je on.

„Zadovoljstvo mi je što nastavljamo dobru saradnju i što će „Ikea“ graditi novu robnu kuću u Beogradu. Taj projekat ne samo da će doneti našoj zemlji nove prihode i investiciju vrednu 50 miliona evra, već će doprineti zapošljavanju novih 400 ljudi“, rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti. Vanoverbeke je istakao da „Ikea“ poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u usklađivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

 

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: