Foto: facebook.com

Kompanija Ikea saopštila je da sa tržišta povlači plinske grejne ploče zbog povećane emisije ugljen-monoksida. Ove ploče se prodaju i u Srbiji, piše B92.

Kako se navodi u saopštenju, Ikea na popravku povlači model ELDSLÅGA plinske grejne ploč,e zbog emisije ugljen-monoksida koje su iznad graničnih vrednosti propisanih u EU.

To se odnosi na ploče prodate pre 1. januara 2018. godine, a nakon kontrole tržišne inspekcije u Belgiji. Rešavanje problema zahteva posetu tehničara domovima kupaca, a usluga je besplatna, piše u saopštenju.

Foto: ikea

“Zbog ljudske greške dobavljača pogrešan plinski injektor ugrađen je u brzi gorionik, što dovodi do nivoa emisije ugljen monoksida (CO) koji su iznad propisa EU. Istraživanje pokazuje da ne postoji povećan rizik od požara ili eksplozije. Kompanija Ikea nije primila nikakve prijave o incidentima”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije mole sve kupce koji imaju plinsku grejnu ploču ELDSLÅGA kupljenu pre 1. januara 2018. da prestanu da koriste brzi gorionik postavljen u gornjem desnom uglu, dok se ne obavi tehnička usluga popravke. Sve ostale ringle su bezbedne za upotrebu.

“Da bismo rešili problem, ljubazno pozivamo kupce da kontaktiraju sa Ikea Odeljenjem za odnose sa kupcima na 011 7555444 da rezervišu posetu tehničara na vreme. Nije potrebno prilagati dokaz o kupovini. Trudićemo se da maksimalno smanjimo vreme čekanja”, piše u saopštenju.

Dati proizvod se prodaje u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Litvaniji, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i na Islandu.

Kompanija Ikea se izvinjava za bilo kakve neprijatnosti i želi da zahvali svim kupcima na razumevanju.

Izvor: B92

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments