U Srbiji je prema poslednjim informacijama registrovano još 311 zaraženih virusom korona, a preminulo je još osam osoba, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je istakao da je i dalje najviše zaraženih u Beogradu. Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su ukupno zaražene 26.193 osobe, a od početka epidemije sprovedeno je 686.488 testova.

“Nemojte da se zanosimo i čekamo neki datum da samo nestane”, istakao je ministar Lončar.

Zato je ponovo apelovao na stanovništvo da poštuju sve mere, kao što su higijena, distanca i maske, kako bi se smanjio broj pacijenata u bolnicama, čime bi zdravstvene ustanove bile oslobođene za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom.

Visok je procenat bolesnika sa teškom kliničkom slikom, upozorio je dr Mijomir Pelemiš. Istakao je da jeste smanjen broj pregleda i ležećih pacijenata, ali na intenzivnim jedinicama ima i dalje veliki broj pacijenata.

U Valjevu je juče registrovano 16 novooblelih, što je manje nego prethodnih dana. Manje je i pacijenata koji se javljaju na pregled u kovid ambulante.

Zamenik direktora KBC “Dragiša Mišović” dr Predrag Savić rekao je za RTS se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvoro dece. Kako je rekao, 60 pacijenata je teže oblelih, a njih 23 je na respiratoru.

Izvor: Tanjug/RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments