Istraživačima obezbeđena mentorska i finansijska podrška

       
Izum

Istraživači kojima je potrebna podrška da dokažu da će iz istraživanja nastati novi proizvod za kojim postoji potreba na tržištu od danas imaju na raspolaganju novi program Fonda za inovacionu delatnost – Dokaz koncepta.

Kroz taj program istraživači mogu da dobiju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu od 2.400.000 dinara.

Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu deltanost ističe da je Fond za inovacionu delatnost namenjen kolegama koje rade na fakultetima i institutima.

“Dokaz koncepta je novi mehanizam koji Fond za inovacionu delatnost pokreće on je namenjen istraživačima, dakle kolegama koje rade na fakultetima i inistitutima, cilj ovog programa je da im se pruži podrška da ona istraživanja koja su dovoljno zrela da se nađu na tržištu putem ovog programa mogu da provere”, ističe Rakonjac.

Vladimir Popović državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naglašava da program pruža nove mogućnosti istraživačkim organizacijama.

“Ovaj program danas koji promovišemo je potpuno nov program, otvaramo nove mogućnosti za naučno istraživačke organizacije u vezi sa transfer tehnologijama i stvaranjem gotovih proizvoda na kraju tog celog puta”, rekao je Popović.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments