Foto: Pavle Pejić/Nsuzivo.rs

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u periodu od 25 do 31. januara ove godine, isklјučili su iz saobraćaja 38 vozača zbog nasilničke vožnje i 40 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

PROČITAJTE: Za samo par minuta test otkriva da li vozite pod dejstvom narkotika

Najveći broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, Beogradu, Jagodini i Somboru.

Takođe, kada je reč o nasilničkoj vožnji, najveći broj prekršaja, ukupno 31, odnosio se na upravlјanje vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom kanabisa, isklјučeno je iz saobraćaja 16 vozača, dok je zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom kokaina i amfetamina iz saobraćaja isklјučeno po osam vozača.

Kod devet vozača je utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu, dok su dva vozača isklјučena iz saobraćaja jer su odbili testiranje.

Najveći broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog ovog prekršaja u Beogradu, Kralјevu, Nišu i Boru.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno i pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da poštuju ograničenje propisane brzine kretanja i da ne upravlјaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kako bi sačuvali svoje živote i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments