Jednokratna pomoć svim penzionerima početkom decembra

       

Održavanje visoke stope privrednog rasta je “domaći zadatak za sve u Vladi”, izjavio je za današnje “Večernje novosti” ministar finansija Siniša Mali i istakao da je, da bi se to ostvarilo, neophodan rast lične potrošnje, za šta je preduslov povećanje penzija i plata.

“Jer kroz veću potrošnju aktiviraće se i nova proizvodnja i pospešiti privredni rast”, ukazao je Mali.

On je podsetio da je u oktobru počela isplata penzija koje su u odnosu na 2014. godinu veće za osam do 13 odsto, kao i da je u tu svrhu za iduću godinu izdvojeno 563 milijarde dinara, odnosno 35 milijardi dinara više nego u 2018. godini.

“Početkom decembra će biti isplaćena jednokratna pomoć svim penzionerima u iznosu od 3.000 dinara, za šta je izdvojeno 5,24 milijarde dinara. To je najnovija i lepa vest, a kada je reč o sledećoj godini, sve zavisi od postignutih ekonomskih rezultata. Prihodi budžeta su planirani konzervativno i očekujem da će biti prostora za to”, ocenio je Mali.

Govoreći o dodatnom povećanju penzija u 2019. godini, obzirom da je ukinuto usklađivanje sa rastom cena, Mali je rekao da Vlada zajedno sa MMF-om radi na novoj formuli za indeksaciju i ona će biti primenjena od 2020. godine.

Izvor: Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments