turizamusrbiji.rs

Država je odobrila još 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji. Od ove poslednje ture građani su “preko noći” već uzeli 93.000, a za razliku od ranijih godina kada su ih najčešće koristili penzioneri, danas vaučere masovno traže mladi.

Među najtraženijim destinacijama ubedljivo su banje.

Novina je da je sada proširena mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj na celu zemlju s obzirom na to da su ranije bili izuzeti Beograd i Novi Sad. Takođe, olakšani su i uslovi za dobijanje vaučera tako što je povećan limit zarada za zaposlene, kao i za ratne vojne invalide, sa 60.000 na 70.000 dinara.

Vaučeri mogu da se iskoriste u više od 2.100 ugostiteljskih objekata i hotela koji su se prijavili Ministarstvu turizma, i to do 20. novembra ove godine. Vrednost jednog vaučera je 5.000 dinara i to je maksimalni iznos koji jedan korisnik može da koristi u toku jedne godine.

Na vaučere imaju pravo penzioneri, studenti i zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara, kao i nezaposleni i korisnici prava na tuđu negu i pomoć.

Takođe, mogu da se prijave i građani koji primaju porodičnu invalidninu po palom borcu, te ratni i civilni vojni invalidi sa primanjima nižim od 70.000 dinara, kao i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava.

Tako, recimo, porodica koja uključuje majku, oca, baku, deku i dvoje dece, samo na smeštaju može da uštedi 20.000 dinara. Pravo na vaučere nemaju deca, a uslov za dobijanje vaučera je najmanje pet noćenja.

Izvor: Blic

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments