Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas na aerodromu „Batajnica“ avione “lasta” koji su uvedeni u upotrebu u RV i PVO Vojske Srbije i avione MiG-29 na kojima je u toku remont i modernizacija.

On je tokom obilaska radova na aerodromu „Batajnica“, potvrdio ranije pisanje Sputnjika o dolasku ruskih transportera u okviru tzv. „ruskog paketa“ u kome su pored remontovanih „migova“ i tenkovi T-72 i oklopna vozila BRDM-2M ali i dva transportna aviona srednje nosivosti An-26.

Dva transportna aviona An-26 dolaze u Srbiju u okviru paketa vojno tehničkog sporazuma šefova država Ruske Federacije i Republike Srbije, potvrdio je za Sputnjik ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar odbrane naglasio je da do kraja godine možemo da kažemo da će svi naši avioni biti operativni i u vazduhu.

“Naše vazduhoplovstvo je spaseno. Ono je bilo skoro uništeno 1999. godine, sada možemo da kažemo da će kada se završi sve o čemu govorimo naše vazduhoplovstvo biti sasvim sigurno najrespektabilnije u regionu. Uostalom, Srbija treba da bude i jeste najrespektabilnija zemlja u regionu pa će to biti i njena vojska i njeno vazduhoplovstvo”, zaključio je ministar odbrane.

General Diković rekao je da je tokom današnjeg obilaska sagledan stepen realizacije plana modernizacije naših lovačkih aviona  MiG-29.

Nakon obilaska, ministar Vulin i general Diković danas su se sastali i razgovarali sa pilotima Vojske Srbije koji će uskoro biti upućeni na petomesečnu obuku za letenje na avionu MiG-29 u Rusku Federaciju.

izvor: telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments