Još jedan grad u Srbiji proglašava vanrednu situaciju

       

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potvrdio je za Tanjug da će danas u gradu biti uvedena vanredna situacija.

Grad je pre sedam dana uveo određene mere, skraćeno je radno vreme ugostiteljskih objekata, na snazi je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i javnom gradskom i taksi prevozu, zabranjena su okupljanja i porodična slavlja, a od danas neće biti moguće okupljanje više od pet osoba ukoliko nije obezbeđeno dovoljno rastojanje između njih.

– U 12 sati je sednica Gradskog štaba i verujem da ćemo jednoglasno odlučiti da uvedemo vanrednu situaciju u Užicu ne samo zato da bismo uvodili neke nove mere već da bismo omogućili da iz budžeta reagujemo sa dodatnim sredstvima, ali i da pošaljemo poruku da nam je potrebna pomoć nadležnih ministarstava i državnih organa pre svega kada je reč o zdravstvenim institucijama – rekao je gradonačelnik i dodao da je za sada sve pod kontrolom i da nema mesta za paniku, ali svakako ima za dodatni oprez.

Petković je naglasio da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Užice i da su mu potvrdili da za sada ima dovoljno zaštitne opreme.

– Rečeno mi je juče da pokušamo da pojačamo nabavku rukavica jer je evidentno da će trebati. Za sve ostalo mi smo kao Grad na raspolaganju da pomognemo – istakao je Petković.

Užice je i pre sedam dana bilo na korak od odluke da se uvede vanredna situacija, ali je uvođenjem obaveznih mera ona odložena do danas.

Izvor: Telegrf.rs/ Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments