Foto: Pixabay.com

Najstarija kikindska i severnobanatska turistička manifestacija “Dani ludaje” održaće se 19. septembra. Na osnovu preporuka Kriznog štaba Republike Srbije i lokalnog Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se jubilarni manifestacija ipak obeleži.

Zbog poznatih okolnosti, izostaće uobičajeni bogati četvorodnevni gastronomsko- koncertni programi, defile kostimiranih mališana, ali i brojni drugi prepoznatljivi segmenti.

“Centralni događaj predstojećih ‘Dana ludaje’ biće merenje najtežih i najdužih plodova. To je svakako i jedan od zaštitnih znakova naše turističke manifestacije. Ako epidemiološka situcija dozvoli, organizovaćemo i ‘Banatski fruštuk’, na način na koji to u tom trenutku bude bilo moguće”, saopštila je Jasmina Milankov iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde.

“Odlučili smo i da raspišemo konkurs za likovne i video radove. Konkurs je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a tema je, naravno, bundeva. Kao i ranijih godina, organizovaćemo konkurs za izbor najlepše uređenog izloga”, precizirala je ona.

Na prošlogodišnjim “Danima ludaje” postavljeni su novi apsolutni rekordni. Milan Vučen iz Kikinde, penzionisani radnik NIS-a, apsolutni je rekorder “Dana ludaje” sa tikvom dugačkom 366 centimetara. Dušan Jankov iz Čuruga, magistar fitofarmacije, lane je u Kikindu doneo bundevu tešku čak 639,5 kilograma. On je, inače, pre toga, već dva puta pobeđivao na “Danima ludaje”.

Izvor: kikinda.org.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments