Toplija zima definitivno se nastavlja i u novoj 2020, a prema prognozama meteorologa, sneg u prestonici i u susdnom Novom Sadu nećemo videti do sredine februara.

Tokom narednih desetak dana duvaće jak vetar, te će to sigurno uticati i na poboljšanje kvaliteta vazduha.

Na osnovu mesečne prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u Beogradu maksimalna dnevna temperatura od 20. januara praktično neće biti niža od četiri stepena. Minimalna temperatura pak u narednih mesec dana neće ići ispod minus tri, tako da možemo reći da prave zime još nema na vidiku.

Na nivou cele zemlje, iz RHMZ-a saopštavaju da će srednja temperatura vazduha tokom narednog meseca biti iznad proseka.

– U Srbiji se tokom februara očekuje srednja temperatura vazduha za oko jedan stepen iznad višegodišnjeg proseka, u intervalu od dva do četiri stepena u nižim predelima, a u brdsko-planinskim oblastima od -2 do 0 stepeni – navodi se u saopštenju RHMZ.

S obzirom na više temperature, snega nema ni u najavi. Naime, u prognozi za Beograd naznačena su samo tri dana tokom kojh može da bude nekih snežnih padavina, preciznija 19, 23 i 31. januar.

Ipak, u drugom delu meseca padavine možemo očekivati. Prognoze najavljuju da će u tom periodu biti dosta kiše. Na planinama, ipak, to će biti sneg.

Na Zlatiboru u narednih mesec dana možemo očekivati skoro 15 dana tokom kojih će biti snežnih padavina, a slične su i prognoze za Kopaonik. To će sigurno obradovati sve skijaše, ali i ljubitelje igara ili šetnje po snegu.

Izvor: Srbija Danas/Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments