Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

       

Prema prognozi u narednim danima, vreme u Srbiji će biti pretežno oblačno, hladnije i sa čestom pojavom padavina, a od nedelje nam stiže i blago otopljenje. 

Za samo 24 časa napadalo 40 centimetara snega, nove padavine danas i u nedelju, a onda otopljavanje.

Već krajem sledeće nedelje novo zahlađenje, ledenih talasa biće sve do marta.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić kaže za Informer da smo ušli u najozbiljniji ledeni talas ove zime.

“Ciklon će se od subote uveče pa do nedelje ujutru polako skloniti sa naše teritorije i to će ujedno biti kraj ovom jakom ledenom talasu. Tako da će se, nakon četiri ledena dana i ogromnih količina snega, živa u termometru popeti “u plus” tek u nedelju, kada nam stiže i blago otopljenje. To će biti jasan pokazatelj da nam od ponedeljka sledi klasično januarsko vreme, sa jutarnjim merenjima u minusu i dnevnim koja će ići do sedmog podelka, uz moguću kišu, ponegde i susnežicu. Ali to svakako ne znači da će ovakvo vreme trajati do kraja zime, jer prema sadašnjim procenama, očekuje nas još pokoji snežni talasa kao što je bio ovaj sada. Već krajem sledeće nedelje najavljeno je novo zahlađenje”, rekao je Đurić.

Sa njim je saglasan i meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović. On ističe da će najviše snega pasti od danas do subote po podne.

“Novi talas snežnih padavina očekuje se u petak u jutarnjim časovima na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje. U intervalu od petka ujutru do subote pre podne pašće novih 15 do 30 centimetara snega. To znači da bi u subotu ukupni snežni pokrivač u većini mesta u Srbiji bio između 20 i 50 centimetara, a na Kopaoniku i preko metar”, prognozira Todorović.

 

Izvor: Tanjug/RHMZ

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments