Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

       

U Srbiji će za vikend biti sunčano i toplo, ali već u nedelju uveče stižu ponovo pljuskovi i pad temperature, upozoravaju stručnjaci.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić kaže da ćemo u subotu i nedelju uživati u suvom i sunčanom vremenu, ali samo do večeri.

“Petak, subota i nedelja biće sunčani i bez padavina sa temperaturom od oko 30 stepeni. Ipak, u nedelju tokom noći sa severa dolazi oluja praćena jakim pljuskovima, grmljavinskim nepogodama, gradom i olujnim vetrom, koja će se nad našom zemljom zadržati nekoliko dana. Zato će i temperatura pasti za 5 do 10 stepeni već u ponedeljak”, priča Đurić i dodaje:

“Tada će na severu zemlje biti najhladnije sa maksimalnih 22 stepena, a malo toplije biće na jugu Srbije. Ovaj novi kišni talas neće poštedeti nijedan deo zemlje, a ovako promenljivo vreme, sa čestim smenama sunca i oblaka, potrajaće tokom cele naredne nedelje”, prognozira Đurić.

Kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, na pravo leto sa tropskim temperaturama i bez kiše moraćemo da sačekamo sve do kraja jula.

“Sve do kraja ovog meseca vreme će biti promenljivo i netipično za jul u Srbiji. Ali od 28. počinje toplotni talas, tokom kog se temperatura neće spuštati ispod 30 stepeni”, kažu u dugoročnoj prognozi RHMZ-a.

 

Izvor: Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments