Do kraja avgusta u Srbiji je prognozirano toplo i suvo vreme sa temperaturama i preko 35 stepeni, najavljuju meteorolozi! Za vikend su moguće kratkotrajne padavine uz malo niže temperature, ali već od ponedeljka stiže novi tropski talas.

Meteorolog “Wether2Umbrella” Đorđe Đurić kaže za Informer da nam i narednih dana sledi serija tropskih dana uz moguće letnje pljuskove.

“Za vikend je moguć manji pad temperature, ali i dalje će biti veoma toplo, jer će živa ići i do 31. podeljka. Novi talas vreline stiže već od ponedeljka, a moguće su temperature oko i iznad 35 stepeni Celzijusa”, naglašava Đurić.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da će na jugu Banata i u donjem Podunavlju tokom vikenda duvati jak, povremeno olujni vetar. Najniža temperatura biće od 16 do 23 stepena, a najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.

“U narednih sedam dana biće pretežno sunčano i toplo vreme, s najvišom temperaturom od 31 do 35 stepeni. U brdsko-planinskim predelima mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom posle podne ili uveče”, kažu u RHMZ.

Oni dodaju da će meteorološke prilike nepovoljno uticati na hronično obolele osobe, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Kako kažu, moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, razdražljivost i poremećaji sna.

 

Izvor: Informer

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments