U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Temperatura u većini mesta oko i malo iznad proseka – od 20 do 24 stepena.

U prvih deset dana ovog meseca izmereno je čak četiri stepena više nego 1966, kada je oktobar u Srbiji bio najtopliji. Miholjsko leto trajaće još deset dana.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da nas ni posle 20. oktobra ne očekuje drastična promena vremena.

“Ono što je za sada izvesno jeste da će miholjsko leto potrajati sigurno do 20. oktobra i da će se dnevne temperature kretati od 21 do 26 stepeni. Osim što će biti toplo, biće i veoma sušno, ali će zato u košavskom području duvati nešto jači vetar. Prognozira se da će u kotlinama biti dosta guste magle, zbog čega se vozačima savetuje poseban oprez. Tek u trećoj dekadi ovog meseca, posle 21. oktobra, doći će do kratkotrajnog i prolaznog naoblačenja, koje će doneti i blaži pad temperature. Međutim, neke drastične hladnoće i padavina za sada nema ni na vidiku”,  rekli su u RHMZ.

U Novom Sadu će biti sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 13 C, a najviša dnevna oko 25 C. U košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni vetar.

 

 

Izvor: RHMZ/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments