Kakvo nas vreme očekuje za vikend i kada nam stižu prolećni dani?

       

Pretežno suvo i ponegde sunčano vreme u danima vikenda, sa temperaturama koje će se kretati između 10 i 12 stepeni, prognoze su meteorologa “Weather2Umbrella” Đorđa Đurića.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 21. februara, u petak ujutro i pre podne u većini krajeva biće oblacno, na jugu i istoku još ponegde sa slabim snegom.

Na teritoriji Srbije u subotu se očekuje pretežno suvo i sunčano vreme, sa maksimalnim vrednostima temperature do 10 stepeni.

Nedelja – 17. februar

Nešto toplije i stabilnije vreme najavio je Đurić za nedelju, prvi dan pred nastavak školske godine u Srbiji.

“Nedelja će biti toplija, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 12 stepeni. Održaće se suvo i sunčano vreme”, zaključuje on.

Od ponedeljka i do 15 stepeni

Za početak naredne nedelje meteorolog Đurić prognozirao je sunčano i još toplije vreme, sa maksimalnim dnevnim temperaturama i do 15 stepeni.

“Jutra će se održati prohladna, ponegde sa slabim mrazom, ali biće stabilno, relativno toplo vreme sve do 21. februara”, priča Đorđe Đurić.

Objašnjava da je predstojeći period toplog vremena uslovljen delovanjem anticiklona, tačnije polja visokog pritiska.

Posle 21. februara sledi zahlađenje

“Prema sadašnjim prognozama, postoji mogućnost zahlađenja posle 21. februara, te i pada temperature na normalne vrednosti za ovo doba godine. To neće biti neko veće zahlađenje, već samo povratak na normalne februarske vrednosti”, završava Đurić.

 

Izvor: Blic

Komentari: