Koje su prednosti i mane dvokratnog radnog vremena?

       

Dvokratno radno vreme postoji kada se fond radnih sati obavlja u dva dela, na primer od 8 do 12h, pa onda od 16 do 20h. 

Poslodavac može da izvrši preraspodelu radnog vremena kada to zahteva priroda delatnosti, organizacija rada, bolje korišćenje sredstava rada, racionalnije korišćenje radnog vremena i izvršenje određenog posla u utvrđenim rokovima, prema poslednjim izmenama Zakona o radu, piše portal “Srbija Danas.

Jedna od primarnih prednosti uvođenja dvokratnog radnog vremena predstavljaju vrućine tokom letnjih meseci, kada je zaposlenom potreban predah u periodu od recimo 12 do 16h, kada su i temperature najviše. U tom periodu, tvrde stručnjaci, telu je potrebno više odmora, manje fizičkih aktivnosti, što se direktno odnosi na radni proces.

Uzmimo za primer Italiju, gde za vreme leta, kuhinje u restoranima zatvaraju oko 15h, dok Katalonija s druge strane, namerava da odbaci ovakvo računanje radnog vremena.

Praktični značaj podnevne pauze je ustvari nastala nakon Španskog građanskog rata, kada su mnogi radnici morali da rade dva posla kako bi preživeli – prvi od 10 do 15 sati, a dodatni popodne.

Pauza koju Španci koriste između da procesa rada, odnosno dva termina radnog vremena nazivaju sijestom, a sada među njihovom populacijom ta vrsta odmora je poprilično nepopularna. Najveći problem za to krije se u saobraćajnoj gužvi, koja im ne dozvoljava da na vreme obave “proces odmora”.

U Barseloni sve više firmi prelazi na klasično radno vreme od 9 do 17 sati. Ali desetine hiljada ljudi i dalje imaju pauzu od dva ili tri sata, pa se dovijaju kako da je ispune jer do kuće ne stižu. Vraćaju se tek kada završe drugi deo smene, često oko deset uveče.

Mnogi od njih kažu da takva raspodela radnog vremena zauzme čitav njihov dan, i da zbog toga nemaju prostora da uživaju u svojim ritualima, sa svojom porodicom, prijateljima i slično.

Zdravlje na prvom mestu

Stručnjaci upozoravaju da bi prvo trebalo da mislimo na naše potrebe i da se u skladu sa tim organizujemo sa našim neophodnim pauzama. Isto tako, slabija produktivnost može biti razlog za uvođenje dvokratnog radnog vremena. A sve to povlači preopterećenost na poslu tokom 8 radnih sati.

U svakom slučaju, dvokratno radno vreme ima i svojih prednosti i svojih mana, ali neizbežno mogli bismo da kažemo da akcenat treba staviti na naše zdravlje, a to podrazumeva usklađivanje naših zdravstvenih potreba sa radnim vremenom koje nam je dodeljeno. Dakle, kad imamo pauzu npr. od pola sata, iskoristimo je produktivno. I posao postaje lakši.

 

Izvor: Srbija Danas

Komentari: